donderdag 31 januari 2008

dutchView lost zaak Holloway op

Hilversum. Natuurlijk is het volkomen terecht dat Peter R. De Vries de credits krijgt voor het oplossen van de zaak Holloway, maar de bijdrage van dutchView ENG verdient op zijn minst een eervolle vermelding. Het waren immers de specialisten van dit facilitaire bedrijf die in het diepste geheim de verborgen camera’s installeerden waarmee de schokkende bekentenissen zijn geregistreerd.
Het komt wel vaker voor dat collega’s van mij met een geheim project bezig zijn. Meestal heeft dat iets te maken met het koningshuis of met een zaak van Peter R. De Vries. Ook deze keer wist ik dat er iets speelde, maar niet precies wat. Niemand wilde wat los laten over deze speciale opdracht.
Dat is knap van die gasten, want reken maar dat het super spannend voor ze is geweest. Het inbouwen van verborgen camera’s is een complexe klus. Technisch zijn die mannen top en de spullen waarover ze beschikken zijn hyper modern, maar de druk is enorm. De persoon in kwestie mag natuurlijk niets in de gaten krijgen en nooit zien dat ergens een camera is verstopt. Daarnaast blijft het steeds weer afwachten of alles heeft gewerkt. Beeld én geluid.
Dan komt iemand terug met de mededeling dat hij unieke bekentenissen heeft ontlokt en gaan de technici van de minicamera’s met samengeknepen billen controleren of alles echt op de band of harde schijf staat. Hoe vaak je dit ook gedaan hebt en hoe goed de apparatuur ook is, in dit soort gevallen maak je je altijd zorgen. Er kan veel mis gaan met die kleine fragiele apparaatjes. De minuten of uren voor je het bewijs in handen hebt, kosten jaren van je leven.
Kortom, als je met zo’n groots project bezig bent, dan wil je daar graag over praten met collega’s. Het is irritant als dat niet kan.
dutchView ENG is al heel lang het facilitaire bedrijf waar Peter R de Vries mee werkt. De programmamakers zijn trouw en loyaal, omdat ze weten dat wij altijd voor ze klaar staan en een kleine afdeling hebben die gespecialiseerd is in verborgen-camera werk. Een paar collega’s doen alle grote ‘candid’ operaties voor de misdaadverslaggever. Zij hebben op dit gebied al heel wat meegemaakt en de gekste oplossingen verzonnen voor het verbergen van camera’s en microfoons.
Het is jammer dat ik hier niet uit de doeken kan doen op welke manier ze die apparatuur in auto’s, kantoren, woon- of hotelkamers, restaurants en buitenlocaties verstoppen. Dat zou een buitengewoon interessant weblogverhaal opleveren, maar alle informatie over geprepareerde huishoudelijke apparaten, kledingstukken, accessoires, gadgets, plantenbakken, auto’s of kinderwagens houden we voor ons. Het is in ieder geval niet de bedoeling om de geheimen van de smid aan de grote klok te hangen, want graag lossen we in de toekomst -samen met Peter R. De Vries of andere programmamakers- nog veel meer zaken op.

3 opmerkingen:

  1. Hey Rein, als DutchView de opnames gemaakt heeft, wat staat er dan voor een lul-verhaal op Nu.nl?? 1 of andere Almelose ondernemer claimt de maak van de beelden.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch leuk die shots van Ron en Yorick in de reportage. Dan moet je wel even grinniken als je op de radio hoort dat 'een team van Peter R. de Vries een auto had voorzien van verborgen camera's'. Wij weten wel beter.... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oke Jan Rein, duidelijk verhaal, ook in deel 2. Het ligt er maar aan hoe je het leest ;-)

    Ik zeg: "hulde aan de mannen die het mogelijk gemaakt hebben". Nu maar hopen dat Joran voorlopig geen daglicht meer ziet. Dat zou toch echt een bekroning zijn (bovenop de giga-kijkcijfers).

    BeantwoordenVerwijderen

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.