woensdag 13 november 2013

Het Sinterklaasjournaal

Het is eindelijk zover! Vanaf deze week is Het Sinterklaasjournaal weer op televisie. De allerleukste actualiteitenrubriek van ons land is er de komende weken elke avond vanaf 18.00 uur. Bij Zapp op Nederland 3.
Begin oktober mocht ik meewerken aan de opnamen voor Het Sinterklaasjournaal. In twee weken tijd heb ik zeven dagen gedraaid met Sint en Pieten en dat was een groot feest. Wat hebben we gelachen.
Dit programma wordt ieder jaar met extra veel liefde en zorg gemaakt. De verhaallijnen zijn super spannend voor de jonge kijkers en er zit ook meer dan genoeg in voor alle vaders en moeders. Beroemdheden staan in de rij om mee te mogen doen, al is het maar voor een scene van enkele seconden. De producers, regisseurs, setdressers, de kap en grime, opnameleiders, presentatoren, regieassistenten, belichters, kleedsters, camera- en geluidsmannen, ja zelfs de mensen van de catering gaan tot het gaatje. Ook bij het Sinterklaasjournaal wordt tegenwoordig keihard gewerkt. Er is geen stuiver over, maar het is zo leuk dat er verdacht weinig wordt gemopperd. Dat heeft ook te maken met het feit dat Luisterpiet altijd in de buurt is. De makers willen hun eigen cadeaus natuurlijk niet op het spel zetten.
Precies tijdens de draaiperiode van Het Sinterklaasjournaal barstte de hele discussie los over de vraag of Piet nog van deze tijd is. Tussen twee draaidagen door riep Prem bij DWDD dat Sinterklaas niet bestaat. Voor mij een heel verwarrende opmerking, want ik had de goede man de dag ervoor nog een hand gegeven.
In elk geval zal Het Sinterklaasjournaal dit jaar als vanouds zijn. Alles wat mis kan gaan gaat mis en uiteindelijk komt het toch nog goed. Compleet met Hoofdpiet, Huispiet, Wellespiet, Pietje Precies, Pietje Paniek en ontelbaar veel andere pieten. En Dieuwertje Blok natuurlijk.

Het is helemaal leuk om voor dit programma te werken als je twee kinderen hebt die vol in de doelgroep zitten. Alleen kan ik thuis dus niet vertellen waar ik mee bezig was. Nu nog steeds niet. Art en Imme zullen niet begrijpen dat ik op de pakjesboot heb gefilmd. Dat is lastiger dan ik dacht.
Gisterenavond bijvoorbeeld zette ik Art nog even op de WC. Ondanks het feit dat hij half slapend zijn plas deed, wist hij me wel nog te vertellen dat de staf van Sinterklaas niet is meegekomen met de stoomboot. Dat raakte me enorm. Die kleine man is zo meegezogen in het verhaal dat hij er midden in de nacht nog mee bezig is. Ik voelde me opeens enorm schuldig. Het feit dat we al die kleine kinderen zo voor de gek houden is misschien wel erger dan...
Ach.
Sinterklaas is gewoon goed fout. Het is en blijft een machtig mooi sprookje. Ik ben er in elk geval trots op dat ik weer mocht meewerken aan het Sinterklaasjournaal. Super trots.






3 opmerkingen:

  1. Geweldige foto's. Het blijft ook voor ons leuk en spannend om naar te kijken. Hier is nu ook een 10 jarige, maar zelfs die kijkt met veel plezier mee. Goed werk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alle kinderen van Nederland zijn jaloers op jou,en ik ook. Maar ik heb wel al gezien dat ik ook een cadeau van Sinterklaas krijg.Marein.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer een super leuke blog, en geweldige foto's! Ik lees ze allemaal met veel plezier, sommige zelfs meerdere keren. Ben je er ook weer bij de intocht bij?

    BeantwoordenVerwijderen

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.