vrijdag 21 februari 2014

soms zit het tegen

Van die dagen. Je kent ze wel. De wet van Murphey op je schouders.
Een nieuwe voorname klant waar je graag indruk op wil maken, een schier onmogelijke opdracht en alle omstandigheden die tegenwerken. Tegenlicht, tegenwind en tegenslag. De tijd dringt.
Juist als je denkt dat alles weer op de rit is, laat de techniek je in de steek. Kortsluiting. Iets is oververhit, ergens zit een fnuikend kabelbreukje of het is een onverklaarbare digitale error. Op het display verschijnt een cijfer, maar als je dat opzoekt in de ‘fucking manual’, dan staat het er niet bij. Zo’n error die het best te vergelijken is met kiespijn. Op het moment dat je ermee bij de Technische Dienst komt is hij verdwenen en niet meer op te roepen. Zodra je weer in the middle of nowhere staat en op jezelf bent aangewezen is de error er ook weer. Koekkoek!
Paniek is echter het laatste wat helpt. Moedeloosheid, chagrijn en boosheid ook niet. Het is de kunst om rustig te blijven. Geen stress. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
De druk neemt toe. Iedereen kijkt in jouw richting. Ze verwachten dat de oplossing uit jouw koker komt, maar je hebt geen flauw benul. Zoveel opties zijn er niet. Of je ziet ze niet. Er zijn hier teveel beperkingen en heel soms zijn problemen stomweg onoplosbaar.
Om je heen loopt iedereen te heuen. Tjop tjop! Bij elke stap die je zet vraagt wel iemand of alles nog onder controle is en dat is juist niet het geval. Toch lieg je jezelf er doorheen. Het heeft geen zin als de klant in dit stadium al weet dat het laatste sprankje hoop aan een zijden draadje hangt. Zij kunnen in deze fase absoluut geen constructieve bijdrage leveren.
Hoopvol kijk je naar je collega. Die haalt ook zijn schouders op. Hij trekt zijn mondhoeken naar beneden. Boven zijn hoofd zweeft een groot vraagteken.
Zo’n dag is het dus. Het wordt harken vandaag. Hopen dat het snel donker wordt, dat een hoosbui roet in het eten komt gooien of desnoods dat de presentator van dienst niet meer uit een ongevaarlijke kriebelhoest komt.
Ergens moet dat reddende engeltje rondfladderen. Maar waar?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.