dinsdag 16 september 2014

16/9 #dagvandecameraman

Je hebt secretaressedag, linkshandigendag, de dag van de leidster en dag van de bouw. Dag van de duurzaamheid, de chemie en de zorgverzekeraars. Een dag van de verpleging, de dag van de leraar, dag voor de rechten van het kind, wereld aidsdag, dag van de roodharigen en er is zelfs zoiets als Prinsjesdag! Dus is het helemaal niet gek dat er ook een dag van de cameraman is.
En wat is dan de meest uitgelezen datum voor deze dag? 16/9 natuurlijk!

De dag van de cameraman wordt alweer voor de vijfde keer gevierd. Het is vooral de bedoeling dat alle cameramensen op deze dag een klopje op de rechter schouder krijgen voor het gezeul met die zware camera, voor de stunts die deze jongens en meisjes telkens weer uithalen om al die mooie plaatjes te maken. Drie kusjes van het leukste productiemeisje, een knuffel van de dames van de planning, een complimentje van de presentator en/of een ferme hand van de regisseur.
Een keer per jaar -heel even- de focus achter de camera leggen en hen in de spotlights zetten die op de meest onmogelijke tijden en in de gekste situaties alle beelden maken waar we elke avond weer naar mogen kijken. Een beetje extra aandacht en liefde voor de altijd zo hard werkende cameraman kan geen kwaad. En wat zou het mooi zijn als op deze dag de catering goed geregeld is, overuren in toom gehouden worden en verslaggevers voor één keer het statief én de lichtkist dragen.






4 opmerkingen:

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.