woensdag 19 november 2014

bericht uit India

Een bericht van Debby Ego uit India. Ze reageert op de actie die ik op dit weblog en op de social media gestart ben voor de Stichting Duniya. Haar verhaal spreekt voor zich:

Hoi Jan Rein,

Ontzettend bedankt voor je geweldige actie 'dagvergoeding voor Duniya', wat slim bedacht!

Het schoolmaaltijden project van Stichting Duniya is een belangrijk onderdeel van onze school. Toen we in 2007 naar een nieuw schoolgebouw zochten was een keukentje een vereiste en gelukkig vonden we het juiste gebouwtje!
Kokkin Anju tovert uit ons kleine keukentje de lekkerste schoolmaaltijden en ze kookt alles op 1 stoofje. Ik kijk er iedere keer weer met bewondering naar!
Inmiddels krijgt Anju ook hulp van 2 vrouwen die beide halve dagen bij ons op school werken, want iedere dag voor ongeveer 85 kinderen koken is een flinke klus.
Waarom onze schoolmaaltijden zo belangrijk zijn? Het is voor veel kinderen de enige warme maaltijd die ze krijgen op een dag, echt waar! Als onze school begint om 8.30 staan er ook flink wat kinderen bij het ochtendgebed die nog helemaal niets hebben gegeten. Misschien hebben ze wat slappe biscuitjes gehad of een zakje chips! Regelmatig valt er tijdens het ochtendgebed een kindje flauw.
Naast onderwijs willen we onze kinderen ook zorg bieden. We willen graag een plek zijn waar kinderen kunnen groeien en bloeien, waar ze plezier beleven en waar ze spelenderwijs al beginnen met het opbouwen van hun eigen toekomst.
Als ze nu leren dat dagelijks goed eten belangrijk is, dan geven ze dat misschien ook door aan hun eigen kinderen. Daarnaast....nieuwe dingen leren gaat het beste op een volle maag! Toch?
Bij het eten hoort ook hygiƫne, dus handen leren wassen! Daarnaast moet ieder kind zijn eigen bordje afwassen. Het hoort er allemaal bij.

Wat eten de kinderen?
Maandag - rijst, linzen en een gekookt ei
Dinsdag - pap met een banaan
Woensdag - bonen curry met rijst
Donderdag - pap met een banaan
Vrijdag - vegetarische balletjes & groenten curry met rijst
Zaterdag - Rijst met verse groenten curry

Anju kookt dagelijks vers! De melkman komt langs met verse buffelmelk, de groenteboer stopt met zijn kar voor de deur van de school en de rijst wordt iedere maand met grote hoeveelheden de school binnen gesjouwd. Eieren komen van de eierwinkel om de hoek.
Ik zal ze eens voor je fotograferen.

Dagelijks eten 85 kinderen een verse warme maaltijd en dat kost ons dus 12 euro per dag aan levensmiddelen. Jouw actie 'dagvergoeding voor Duniya' gaat inmiddels erg goed.
Momenteel staat er € 1198,- op de rekening, dat zijn 99 dagen eten voor alle kinderen. Geweldig!

Dank je wel voor je hulp!
En kom je een keer thee drinken? Anju maakt de lekkerste chai van India, ook op dat kleine stoofje.

Lieve groet!
Debby




Jullie mogen nog steeds grote en kleine bedragen overmaken. Doe dat als je kan. Zorg snel dat je de 100e warme maaltijd voor de 85 leerlingen van het schooltje in Varanasi mogelijk maakt. Doe het voor mij. Voor Debby. Voor Duniya. Doe het desnoods voor jezelf, maar doe het vooral ook voor de kinderen in India! Hun dank is groot.

t.n.v. Stichting Duniya, Bantega
o.v.v. Dagvergoeding voor Duniya
IBAN: NL22ABNA0441624383




1 opmerking:

  1. Ha Rein Mooie actie ook al werk in niet in omroepland en heb geen dagvergoeding toch namens alle gezinsleden een maaltijd.... dus weer 4 dagen erbij.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.