zondag 23 augustus 2015

amazing view bungalows

Voor we verder gaan met het tweede deel van 2015 en met nieuwe blogs over mijn avonturen in Omroepland moet ik even ongegeneerd reclame maken. Het kan niet anders.  




De afgelopen weken was ik namelijk op Curaçao voor een buitengewoon decadente vakantie. Drie weken lang heb ik met mijn gezin een reis gemaakt, die normaal gesproken voor een simpele cameraman onbetaalbaar is. Dankzij een berg KLM-punten (uit de jaren dat ik nog met Olav Mol mee mocht naar de Formule1) was het te doen, maar het werd pas echt interessant toen mijn lieve Lief de website van Amazing View Bungalows ontdekte.
De huisjes die op deze site werden aangeboden bleken zo goedkoop dat ik mij, meer dan eens, heb afgevraagd of we er wel verstandig aan deden om zo'n bungalow te boeken. Zouden we wel waar voor ons geld krijgen? Zou het allemaal kloppen wat er op internet te vinden is over de verhuurders?
Zo waren mijn verwachtingen in elk geval niet al te hoog gespannen en was de verrassing extra groot toen we uiteindelijk bij onze Amazing View Bungalow in St. Willibrordus aankwamen. Gerlinde Berckmoes, de van origine Vlaamse eigenaar, had ons keurig opgehaald vanaf het vliegveld en gaf een rondleiding. Het was inmiddels donker, maar alles was veel leuker en mooier dan ik vooraf had durven dromen.
De houten huisjes zijn niet groot, maar perfect voor een gezin met twee kinderen. Zeer compleet ingericht en voorzien van alle gemakken. Het is er netjes, nieuw en schoon. Twee slaapkamers, een badkamer met en goede douche, een woonkamertje en een keuken. Er is WiFi, een wasmachine en er is zelfs een tv met Nederlandse zenders (die wij niet gebruikt hebben). Het belangrijkst is echter de gezellige veranda met spectaculair uitzicht, de barbecue en een privé jacuzzi voor de deur.
De koelkast was gevuld met essentiële benodigdheden voor een eerste avond op de veranda en ons eerste ontbijt op Curaçao. Dat was heel prettig, want door het tijdsverschil waren we de volgende ochtend vroeg wakker.
Naast het huis stond de jeep, die we erbij gehuurd hadden, voor ons klaar. Een blauwe Suzuki Vitara. Niet nieuw, maar netjes gepoetst en met volle tank. Een ideale auto voor de wegen op dit heerlijke eiland en voor de onverharde, stoffige paadjes naar de paradijselijke strandjes in de directe omgeving.
De Amazing View bungalows liggen redelijk centraal op het eiland, maar wel aan de Westzijde. Dat is wat ons betreft de betere kant van Curaçao. Dit is namelijk het rustige deel, ver van de grote toeristische resorts en de bekende hotels.
Voor grote winkels moet je tien minuten in de auto en het oude centrum van Willemstad is twintig minuten, maar op dit eiland is uiteindelijk niets echt ver. Niet ver van het huisje zijn de mooiste stranden te vinden. Er zijn flamingo's, de kerk van St Willibrordus en verschillende leuke restaurantjes. Hier is meer dan genoeg te ontdekken.
Bij het huisje zitten geen muggen of spinnen. Dat komt omdat de zeewind hier altijd lekker waait. Daardoor is het ook nooit benauwd, ondanks de felle zon. Er zijn vanaf de veranda wel heel veel kleurrijke vogels en vogeltjes te bewonderen. Af en toe kom je een gekko, salamandertje of zelfs een prachtige leguaan tegen.
Gerlinde en haar man Dirk zijn super gastvrij, vriendelijk en uiterst behulpzaam, maar ze dringen zich absoluut niet op. Je mag lekker vakantie vieren zoals jij het zelf wil. Geen fratsen.


Wij hebben in elk geval drie weken lang een onbetaalbare vakantie gehad, die zeer betaalbaar was. Het was ronduit geweldig en dat moeten jullie allemaal weten. Zeker de mensen die overwegen om ook een keer naar Curaçao te gaan.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.