dinsdag 6 oktober 2015

6 oktober 2005

Vandaag precies tien jaar geleden, om 13.30 uur, kregen we de sleutel van ons huis in De Meern. Alweer tien jaar wonen we in de Leidsche Rijn. Er is ondertussen genoeg gebeurd. We zijn zeven en een half jaar getrouwd; de kinderen zijn al acht en zes. Ik ben alweer jaren freelance, drie auto's en honderden avonturen verder.
Muren die ik in de herfst van 2005 heb geschilderd schreeuwen inmiddels om nieuwe Latex. Onze houten vloer mag wel eens opgeschuurd worden. De badkamerspiegel, die deze zomer van de muur gekomen is, moet opnieuw worden opgehangen. Alle voordelen van nieuwbouw behoren inmiddels tot het verleden.
Ik heb het reuze naar mijn zin in de Drususlaan. De buren zijn geweldig! Het huis is riant en het weidse uitzicht over de Romeinenzoom blijft fantastisch. Daar kan ik nog steeds enorm van genieten. Ik ben blij met de school van de kinderen, met de winkels in de buurt, het zwembad, de fitness, mijn vaste garage en het kinderdagverblijf waar we met zoveel plezier kwamen.
Hoewel ik diep in mijn hart nog steeds een beetje Limburger ben en het stiekem nog steeds jammer vind dat ik geen Amsterdammer meer kan zijn, durf ik na tien jaar wel hardop te zeggen dat ik een De Meernaar ben. Of een De Meernees? Of is het De Meerner? Oké, iemand uit De Meern dan.
3 opmerkingen:

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.