donderdag 8 oktober 2015

even stoom afblazen...

Sommige gasten bij programma’s als DWDD en Pauw krijgen betaald voor hun kunsten. So what?! Het zijn professionals! Die mensen leven van hun optredens op televisie en blijkbaar vinden redacties hun bijdrage zo waardevol dat ze er een serieus bedrag voor kunnen vragen. Dat is de wet van vraag en aanbod. Wie het er niet mee eens is moet niet meer kijken naar die programma’s. Als we dat massaal doen, dan houdt het vanzelf op.
Gasten die nu niet betaald krijgen moeten zich misschien zakelijker opstellen en anderen zijn het wellicht ook niet waard. Stop in ieder geval met piepen.
Ik erger me vooral aan politici en journalisten die opeens de vermoorde onschuld spelen en nu zogenaamd verontwaardigd zijn. Tot zij straks ergens een goedbetaald (bij)baantje kunnen krijgen. Dan hoor je ze nergens meer over.
Weet je wat pas een schande is? Dat DWDD en Pauw nog steeds in wollig SD worden uitgezonden, omdat de VARA te beroerd is om iets extra te betalen voor de huidige norm. Nederland kijkt zonder morren naar een wollig plaatje op hun moddervette High Definition schermen, omdat mensen van de inhoud blijkbaar bepalen waar de centjes aan worden uitgegeven. Techniek is slechts bijzaak. Sluitpost op de begroting.
Als er in Hilversum (of Amsterdam) bezuinigd moet worden kijken ze altijd eerst in de richting van de facilitaire bedrijven. Die zijn inmiddels zo vaak langs de kaasschaaf gehaald dat het al lang geen pijn meer doet. Wij zijn al strooikaas.
Toch heb ik geen kamervragen nodig. Ik red me wel. Tenminste, als de politiek zich nou eens snel bezig gaat houden met het oplossen van de problematiek rond alle ZZP-ers in Nederland. Onze Verklaring Arbeids Relatie (VAR) is het vorig jaar min of meer opgeheven, maar een goed alternatief is er nog steeds niet. Over een paar weken begint 2016 en niemand weet met wat voor contracten wij moeten gaan werken. Dat gaat straks een hele hoop gedoe opleveren en waarschijnlijk zoveel kosten dat ik voor dat geld makkelijk een avondje Peter R. De Vries zou kunnen inhuren. Misschien is dat wel een idee. Stuur ik hem naar Den Haag. Die lost altijd alles op.

1 opmerking:

  1. Helemaal eens. SD weg ermee. En dat ZZP gedoe gaat erg veel problemen opleveren.
    Overigens kijk ik al jaren niet meer naar DWDD, dat trucje ken ik nu wel. Ik zeg: innovatie, doe iets nieuws!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.