dinsdag 7 juni 2016

dance meisjes

Het klinkt wellicht ietwat ondankbaar, na een super fijne dag werken voor mijn nieuwe opdrachtgever Nomobo, maar Electronic Dance Music is in de basis niet mijn ding. Nooit geweest. Noem mij gerust een oude lul, maar ik vind een DJ, die op het podium staat te doen alsof hij op dat moment echt een ingewikkelde mix maakt, een beetje saai. En dat oenke-oenke-oenke raakt mij persoonlijk niet zo. Geef mij lekker een klein drumstel, een bass, twee gitaren en een zanger met een mondharmonica. Een paar blazers erbij en een achtergrondzangeres met een gouden strot. Lang leve de rock 'n roll. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Weet ik ook wel.
Toch vind ik het ontzettend knap dat die USB artiesten zo'n enorme menigte op de been krijgen. En hoe! Op de festivals waar ik van houd zijn de mensen nooit zó mooi uitgedost. Ook wordt daar over het algemeen meer gezopen dan gedanst. Wat dat betreft hebben de heren Tiësto, Van Buuren en Garrix heerlijke fans. Het filmen van al die dansende, flirtende en blije mensen is een feest op zich. Ik heb me daar zaterdag bij The Flying Dutch in Eindhoven enorm mee vermaakt. Het was een lange en pittige dag. Toch was het goed te doen, omdat mijn opdracht vooral bestond uit het filmen van gelukkige meisjes.
Ja, dat is natuurlijk een dingetje en ik weet eigenlijk niet of ik het in deze tijd van discriminatie en profilering hardop mag uitspreken, maar wij cameramensen selecteren streng op leeftijd, uiterlijk én geslacht. Alleen gelukkig niet op huidskleur. Maar als het draait om publiekshots dan gaat onze voorkeur uit naar knappe jonge dames. Deels omdat wij bijna allemaal man zijn, maar toch voornamelijk omdat de kijker van zulke muziekregistraties dit ook van ons verwacht. Dansende schoonheden, dat kijkt lekker weg. Heel af en toe lijkt het alsof er geheel per ongeluk een oud vel in beeld komt (of een jongen), maar dat doen we bewust om het ook weer niet al te zeer op te laten vallen dat we met een heel team naarstig op zoek zijn naar het allermooiste meisje van de dag.
Ik heb zaterdag in ieder geval ontdekt dat het ontzettend leuk is om te filmen bij zo’n dance feest. Dat had ik vooraf absoluut niet gedacht. En bij deze wil ik alle meisjes en jonge vrouwen die vooraan stonden hartelijk bedanken. Zonder jullie was het niks geworden. Heel tof dat jullie je niet hebben laten afschrikken door zo’n bejaarde, dikke, kale cameraman met een groothoeklens.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.