zaterdag 18 september 2010

terugblik op dag van de cameraman

Hier volgt de integrale tekst van een persbericht:

Geachte dames en heren van de pers,

Namens de organisatie van de eerste dag van de cameraman mag ik u mededelen dat de eerste dag van de cameraman een overweldigend succes was. Gebleken is dat veel cameramensen behoefte hadden aan een extra schouderklop (bij de cameraman altijd op de linker schouder kloppen, anders valt de camera).
De dag van de cameraman heeft vooral aangetoond hoe eenvoudig het is om deze doorgaans hardwerkende beroepsgroep, die de rest van het jaar net buiten de spotlights staat en daar ook thuis hoort, blij te maken. Tevreden kijken we dan ook terug op een spontaan initiatief dat begon als een gimmick, maar in de loop van de dag dankzij twitter, internet en de welbekende tamtam uitgroeide tot een verhaal met een eigen imposante hashtag. Er ontstond een buzz om vrolijk van te worden. In ieder geval heeft de organisatie van de dag van de cameraman veel plezier gehad. Aan het eind van de dag was bijna de gehele doelgroep op de hoogte.
Een paar grote facilitaire bedrijven hebben het initiatief op originele wijze omarmd. Het was hartverwarmend om te ontdekken hoe de betere producers in omroepland snel inspeelden op deze -ietwat op korte termijn in het leven geroepen- feestdag. Het geeft maar weer eens aan dat onze branche heel goed overweg kan met last-minute acties.
Nietsvermoedende collega's werden spontaan gefeliciteerd en dat was precies de bedoeling.
Nu gaan de cameramensen van Omroepland weer een jaar lang, met passie en vol overgave buffelen. Zich inzetten voor mooie televisie. Ze hebben beloofd, na zo'n dag vol liefde, voorlopig niet meer te zeuren.
Bij deze willen wij ook iedereen bedanken die, op welke wijze dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan de eerste dag van de cameraman. In ieder geval staat vast dat er het volgend jaar een vervolg op dit mooie initiatief komt. Wij vragen u om de tweede internationale dag van de cameraman alvast in uw agenda te noteren: vrijdag 16 september 2011. Omdat de 17e dan op een zaterdag valt en dan werken de cameramensen wel, maar de meeste omroepbazen niet...




(foto: Frits van Eldik)

3 opmerkingen:

  1. Hierbij alsnog een schouderklopje van je kabelassistent annex geluidsman! Klop Klop Klop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelezen in de Spreek'buis.
    De Stan Storimansprijs.
    www. stanstorimansprijs.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hopelijk de goede link nu.
    http://www.stanstorimansprijs.nl/

    BeantwoordenVerwijderen

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.