woensdag 14 juni 2006

omroeppolitiek

De Meern. Mensen die zich willen verbazen over de chaos bij de Publieke Omroep kan ik aanraden om met enige regelmaat te kijken op de weblog van Ton F van Dijk. Hij is netcoördinator van Nederland 2 en projectleider van het projectteam Publiek Programmeren.
Ik tuimelde vandaag weer van mijn stoel toen ik zijn laatste bijdrage las over de plannen van de TROS om samen met buitenproducent D&D een productiebedrijf op te zetten. Dit soort logs geven steeds weer aan hoe ziek de top van verschillende omroepen is en dat het de hoge heren vaak helemaal niet gaat om de kwaliteit of het voortbestaan van ons publieke bestel. Het zijn vaak ook bestuurders die niets hebben met de media.
Meestal ben ik het roerend eens met van Dijk, die ik een klein beetje ken uit de tijd dat hij nog hoofdredacteur was bij AT5. Ik ben dan ook voorstander van meer macht voor netmanagers en minder invloed van omroepbaasjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.