donderdag 26 augustus 2010

circus Imme

Utrecht. Steeds vaker denk ik dat we twee letters zijn vergeten toen we Imme haar naam gaven. De K en de L. Dertien maanden later klautert onze kleine stuntvrouw werkelijk overal op en af en daarmee bezorgd ze haar vader menigmaal een halve hartverzakking. Toch kan ik niet de hele dag achter haar aan rennen en alles verbieden wat onze acrobaat probeert. Ik maak, terwijl ik probeer een kopje koffie te drinken, voortdurend risicoanalyses.
Rennen naar het eind van de bank, zitten op het hobbelpaard, staan op het loopwagentje, klimmen op een krukje en hangen aan de triptrapstoel. Deze dame kent geen gevaar.  
Vergeleken met broer-de-dromer is het een wereld van verschil. Art kon of wilde nog niet eens los lopen toen hij zo oud was als Imme nu. Waar het mannetje nog steeds elke stap bedachtzaam zet, gaat ons avontuurlijke meisje overal blind in. Voor haar is geen bed te hoog, geen trapgat te diep. Mega Mindy is er niks bij, Pipi een angsthaas en Lara Croft een watje.
If you have a problem, if no one else can help, and if you can find her, maybe you can hire... Super Imme!
Maar ja, soms gaat het wel eens verkeerd. Dit is en blijft de fase van vallen en opstaan. Vallen voor Imme en opstaan voor papa. Wat dat betreft is het voortdurend ochtendgymnastiek hier. Opspringen, stukje sprinten, bukken, tillen, wiegen of dansen, neerzetten, (angst)zweet en/of tranen wegvegen, terug naar de bank lopen, gaan zitten en direct weer opveren.
Ik durf te stellen dat het minder vermoeiend is om een avontuurlijk programma te filmen, dan een dag achter Imme Unlimited aan te hollen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.