dinsdag 20 juni 2017

10 uitspraken... die in Omroepland verboden moeten worden


'Principes zijn er om overboord te gooien,' zei een collega terwijl ik een punt probeerde te maken over programma’s en zaken die echt niet door de beugel kunnen. Hij was bloedserieus en is zeker niet uniek in ons wereldje. Als ik zie wat er allemaal gemaakt wordt en onder welke condities, dan is het volgens mij de hoogste tijd om onze principes eens een beetje op te poetsen. Net iets vaker de poot stijf houden of de rug recht. Het hebben van een mening is volgens mij belangrijker dan het binnen harken van omzet en werk. Als je programma’s moet maken waar je niet helemaal achter staat of zelfs ongelukkig van wordt, dan kan je net zo goed bij een bank gaan werken.
We mogen in Omroepland best wel eens wat meer respect hebben voor de mensen waar we mee samenwerken. Het zou helpen als we vaker in de spiegel kijken en ons bijvoorbeeld altijd afvragen hoe we zelf zouden reageren als we hoofdpersoon waren in het programma dat we maken.
Om weer eens even met z’n allen na te denken over principes, normen en waarden in ons fijne wereldje pleit ik voor het afschaffen van de volgende tien willekeurige dooddoeners. Gewoon met elkaar afspreken dat deze uitspraken verboden zijn. Verzin maar iets beters. En als iemand ze toch nog gebruikt moet je vingers in de oren stoppen en heel hard 'Lalalalalalala' zingen. Het is wellicht een beginnetje…

10
Er kijken heel veel mensen naar, dus echt slecht kan het niet zijn.

9
Dat komt uit een ander potje.

8
Die mensen…
- hebben zichzelf toch opgegeven…
- hebben toch een quitclaim getekend…
- hadden zelf toch ook wel kunnen bedenken dat…

7
Als je de pilot voor niks doet, dan mag je daarna de hele serie draaien.

6
Ik neem toch ook elke dag mijn eigen boterhammen mee naar kantoor!
of
Als ik op vakantie ga, dan slaap ik ook niet in zulke dure hotels.

5
Je moet er wel bij bedenken dat dit een no-budget productie is, die we maken met louter stagiaires. Dus je moet een beetje out of the box denken.

4
Het gaat ons echt niet om de kijkcijfers, we willen die mensen helpen.

3
De klant wil er niet (meer) voor betalen...
of
Het is de schuld van onze concurrenten. Die werken onder de prijs…

2
Als wij het niet doen, doet een ander het wél.

1
Er is blijkbaar behoefte aan en wie zijn wij om daar niet aan te voldoen?
2 opmerkingen:

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.