vrijdag 17 oktober 2014

Bas

Ik ken Bas!
Ik ken hem niet super-super goed en we werken veel te weinig samen, maar op een dag als vandaag moet je gewoon van de daken schreeuwen dat je Bas kent. Tenminste, áls je Bas kent. En ja, ik weet ook wel dat heel Nederland hem inmiddels kent, maar dat bedoel ik niet. Ik kende Bas al. Ik ken hem persoonlijk. Ik heb zijn nummer en hij kent mij ook. We zijn Facebookvrienden en ik mag Bas zeggen.
En of ik trots ben op Bas!
Natuurlijk. Uiteraard. Heel erg.
Hij had het toch maar mooi voor elkaar gisterenavond.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik stik jaloers ben. Ik had graag in zijn schoenen met stalen neuzen gestaan, daar bij het Televisier Gala. Wie niet? Elke hardwerkende cameraman hoopt op een dag zo in het zonnetje gezet te worden en al helemaal door zo’n fraaie dame als Chantal Janzen, met haar leuke snoetje en onschuldig Limburgs accent.
Het was top. Wat mij betreft hét TV moment van het jaar. De TV-vrouw van het jaar die in haar speech niet alleen haar man en kind bedankt, maar ook alle hardwerkende televisiemakers die achter de schermen werken. Het is Bas van harte gegund dat ze hem noemde als voorbeeld. Goed ook dat hij pal achter haar stond.
Bas staat in deze model voor alle cameramensen en dat klopt ook wel. Het is een goede, vriendelijke en gedreven collega. Iemand met een aardige staat van dienst. Zo eentje die je dag en nacht kan tegenkomen op het Mediapark of elders in den lande.
Het vorig jaar op 30 april, tijdens de Kroning, stond hij nog prominent in beeld toen onze nieuwe Koning onverwacht het podium van Armin van Buuren beklom. Dat was een ongelukje en Willem Alexander vergat onze Bas te noemen in zijn bedanktoespraak, maar gelukkig heeft de koningin van RTL dat nu rechtgezet.
Het zou mij verbazen als Bas voortaan naast zijn schoenen gaat lopen. Het is een nuchtere kerel en hij zal zeker zichzelf blijven, maar dit moment is er een om nooit meer te vergeten.
Het is ook een les voor toekomstige Televisier-ring-winnaars en Omroepmensen van het jaar. Want je kan als presentator of bobo wel lekker zelf in de spotlights gaan staan, maar het is nóg leuker als je een Bas hebt. Iemand met wie je het succes kan delen.
Hoewel ik hartstikke jaloers ben mogen ze wat mij betreft het volgend jaar weer voor Bas kiezen. Het is een prima voorbeeld. Een geweldig boegbeeld voor alle cameramannen in Nederland. Hij kan bovendien hartstikke leuk naast zijn camera kijken en op koninklijke wijze terugzwaaien. Het is tegelijk een bevestiging voor mijn stelling dat de allerbeste cameramensen uit Limburg komen.

Hulde Bas!

1 opmerking:

  1. Goud!
    Mooi!
    Top stuk weer Jan Rein….en Bas natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.