zaterdag 2 mei 2015

vacature / gezocht / met spoed

Dit is je kans!
Voor de maanden juni, juli en augustus ben ik voor een internationale low budgetproductie nog op zoek naar een enthousiaste, ervaren en fulltime mediastagiaire die Spaans/Nederlands kan vertalen, Arabisch spreekt, tijdcodes kan schrijven, creatief is, iets heeft met koken, die punctueel is, beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een (groot) rijbewijs en een flexibele instelling (geen 9 tot 5 mentaliteit). Iemand die bekend is in Barcelona en omstreken, een sterke sociale persoonlijkheid heeft en die affiniteit heeft met entertainment, lifestyle en crime. Het liefst ook ervaring met het monteren van documentaires, passie voor muziek en kennis van de effectenbeurs. Iemand die van nature heel nieuwsgierig is en die het leuk vindt om met veel andere stagiaires te werken. 

Tijdens de stage draai je volledig mee in het redactieteam, het productieteam en bij de technische crew. Je voert zelfstandig een aantal werkzaamheden uit en mag het gedraaide materiaal spotten. Er wordt van je verwacht dat je het nieuws volgt en dat je persberichten kan omzetten naar items voor het programma. Je mag mijn agenda beheren, telefoon aannemen, doorverbinden, afhandelen, gasten ontvangen, eventuele contracten invullen, laten tekenen en versturen.  Kortom: Je mag bij mij de lopende productie draaiende houden en leert zo al doende van A tot Z wat nodig is om televisie te maken. Dit is een unieke kans om veel ervaring op te doen binnen de omroepwereld.
Het is een dikke pree als je camjo kan draaien. Het zou fijn zijn als je een eigen camera hebt, met complete geluidset (incl. zendermicrofoon), een eigen rookmachine en lichtset of als je beschikt over een eigen laptop met daarop een volwaardig montageprogramma (bij voorkeur Avid) en als je deze gratis ter beschikking wilt stellen.

Het betreft een ideale stage opdracht en een uniek leermoment. Je werkt met gezellige collega’s, krijgt iets te eten en te drinken en desnoods een tegemoetkoming in de reiskosten. Een ‘special thanks’ op de aftiteling kan ik wel bieden, evenals een kratje bier of een flesje wijn.
Daarnaast krijg je bij mij alle gelegenheid om door te groeien naar televisiepresentator, omroepdirecteur of producent.

Klinkt dit als jouw kans?
Ben jij spontaan en gedreven? Een regeltante of neef? Ben jij de storyteller (met een groot social media netwerk) die ik zoek en heb je er geen problemen mee om lange dagen te maken? Vind je het leuk om in de zomermaanden te investeren in jouw toekomst? Dan ben ik op zoek naar jou!


Heb je interesse? Mail dan snel je motivatie (of een Vlog, want een gewone CV is ook maar saai) naar reinzelf@janreinhettinga.nl.



21 opmerkingen:

  1. Ik heb helaas geen tijd... ik moet namelijk geld verdienen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 1 april is toch voorbij?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas ik lust geen bier of wijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoop echt dat dit een fictieve vacature is... Dit lijkt echt op moderne slaverij !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. I sincerely hope nobody ever thinks this is an opportunity! This is just plain abusing of people looking for experience...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je bent je eigen neerwaartse spiraal geworden. Een beetje verder las ik dit:

    Alles moet maar goedkoper en goedkoper.
    Omdat de klant er niet voor wil betalen, omdat de concurrentie moordend is, omdat we anders naar een ander gaan, omdat het toch zulk leuk werk is of omdat je anders maar iets anders moet gaan doen… Uiteindelijk worden we allemaal meegezogen in de neerwaartse spiraal. Iedereen moet harder werken voor minder en dat is de schuld van zuinige mensen! (De wet van Rein)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik lust helaas geen bier of wijn, zal dus niets worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jij doet mijn job, zonder betaling!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hij wilt de ervaring en expertise van minstens 9 full-time beroepen in de vorm van 1 onbetaalde stagiair.

    Ik hoop dat dit satire is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hahahaha! Geweldig dit. Maar ik zou nog wat skills toevoegen: vliegbrevet, oorlogservaring, grote borsten, ervaring in het onderhandelen met gijzelnemers, elektrotechniek, vlinderslag en natuurlijk een basiskennis van klassieke paarden dressuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Daar voldoet de meerderheid van de bevolking toch zo aan? Beetje selectievere vacature mag wel.... #sarcasme

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je bent beroemd!! http://www.reddit.com/r/belgium/comments/34xbvm/insane_demanding_vacature_for_interning_dutch/

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Even ter verduidelijking Rein. Is dit satire of is dit een werkelijke vacature?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Als je zelf eens de reacties op deze post wilt zien:
    http://www.reddit.com/r/belgium/comments/34xbvm/insane_demanding_vacature_for_interning_dutch/

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lieve lezers uit Belgie, natuurlijk is dit satire. Deze blog bestaat echter wel uit letterlijke teksten die ik heb geplukt van verschillende Nederlandse (media)vacature-sites.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat is dan niet zo duidelijk? DAT IS DAN NIET ZO DUIDELIJK???? Whoehahaha, wees maar blij dat je anoniem gereageerd hebt...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Geen echte vacature?! Dus ik heb voor niets een vlog in elkaar gezet? Dooie mus...

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik reageer vrijwel nooit, maar nu voel ik me toch geroepen. De vacature deed me glimlachen, omdat de satire er overduidelijk afdroop, maar hij tegelijkertijd wel pijnlijk duidelijk maakte welke idiote eisen er worden gesteld aan mensen die graag in de "glamourwereld" van de omroepen willen werken.
    De reacties op Reddit daarentegen, doen me schaterlachen en huilen tegelijkertijd. Schaterlachen vanwege het onbenul van sommige reageerders, maar ook huilen vanwege hetzelfde onbenul maar vooral ook vanwege de vooringenomenheid en het veroordelende toontje.
    Mijn advies aan deze reageerders: als je iets niet begrijpt, verdiep je dan eens in de context. Als je enkele blogs van Rein zou hebben gelezen, had je volgens mij direct begrepen dat hier sprake is van satire, omdat Rein zich oprecht zorgen maakt om de wijze waarop medewerkers in omroepland worden uitgeknepen.

    Ik blijf in ieder geval met plezier dit blog volgen en mocht ik Rein ooit in levende lijve treffen, dan krijgt hij van mij een welgemeende dikke duim omhoog...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. en dan ook nog niet eens de Balkenendenorm he..

    BeantwoordenVerwijderen

Ik wil reacties altijd eerst even lezen, voor ze op dit weblog worden geplaatst. Daarom kan het even duren voor een reactie wordt gepubliceerd. Ik plaats niet zomaar elke reactie. Het is mijn weblog, dus ik bepaal wat ik een goede reactie vind en wat niet. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je lekker zelf een weblog beginnen.
Anonieme reacties zal ik extra kritisch bekijken.