Amersfoort. Het is niet verstandig om mij een chocolademousse-smaaktest te laten filmen. Gebleken is dat ik geen verstand heb van mousse (mijn voorkeur ging uit naar de op een na slechtste mousse uit de test) en met mij haal je iemand in huis die zich enorm moet inhouden om niet mee te snoepen.
Uiteindelijk kon ik het niet laten en heb ik de draaiende camera als alibi gebruikt om mijn wijsvinger in de schaal met mousse te proppen. Onder het mom van een geinig shot een lik van het toetje naar binnen werken.
Een deskundig testteam moest negen soorten supermarktmousse proeven. Dure topkoks en chique patissiers die natuurlijk voor vers zijn en een broertje dood hebben aan conserveringsmiddelen of goedkope ingrediƫnten. Vijf volwassen mannen die zich een dag lang bloedserieus druk maakten over de kwaliteit van toetjes. Plus een redacteur, een regisseur, twee producers en een cameraploeg.
Ik herhaal nog een keer het woord TOETJES!
Eerst schudden met de tafel om te zien of de bruine prutjes voldoende trillen. De plakkerigheid van de substantie testen door het bordje ondersteboven te houden. Voorzichtig een hapje nemen, een beetje smakken, het hapje terug spugen op het lepeltje, even kijken, het kwakje nog een keer naar binnen werken, weer smakken en slikken. Ondertussen de kleur van de mousse bestuderen, het geluid van pappen met een lepeltje controleren op voldoende knappende luchtbelletjes en goed roeren om te checken of er echte chocolade in zit. Serious business, alsof het ging om atoomproeven.
Je kan vraagtekens plaatsen bij de relevantie van een chocolademoussetest, maar ik heb de mensen van KASSA voorgesteld om de volgende week een tiramisutest te doen, de week daarna de straciatella-ijstest, dan een appeltaarttest en ik zat zelf te denken aan een uitgebreide sushitest. Als er niemand te vinden is om deze tests te filmen zal ik me opwerpen, maar bij gebrek aan panelleden mogen ze ook bellen.
Uiteindelijk kon ik het niet laten en heb ik de draaiende camera als alibi gebruikt om mijn wijsvinger in de schaal met mousse te proppen. Onder het mom van een geinig shot een lik van het toetje naar binnen werken.
Een deskundig testteam moest negen soorten supermarktmousse proeven. Dure topkoks en chique patissiers die natuurlijk voor vers zijn en een broertje dood hebben aan conserveringsmiddelen of goedkope ingrediƫnten. Vijf volwassen mannen die zich een dag lang bloedserieus druk maakten over de kwaliteit van toetjes. Plus een redacteur, een regisseur, twee producers en een cameraploeg.
Ik herhaal nog een keer het woord TOETJES!
Eerst schudden met de tafel om te zien of de bruine prutjes voldoende trillen. De plakkerigheid van de substantie testen door het bordje ondersteboven te houden. Voorzichtig een hapje nemen, een beetje smakken, het hapje terug spugen op het lepeltje, even kijken, het kwakje nog een keer naar binnen werken, weer smakken en slikken. Ondertussen de kleur van de mousse bestuderen, het geluid van pappen met een lepeltje controleren op voldoende knappende luchtbelletjes en goed roeren om te checken of er echte chocolade in zit. Serious business, alsof het ging om atoomproeven.
Je kan vraagtekens plaatsen bij de relevantie van een chocolademoussetest, maar ik heb de mensen van KASSA voorgesteld om de volgende week een tiramisutest te doen, de week daarna de straciatella-ijstest, dan een appeltaarttest en ik zat zelf te denken aan een uitgebreide sushitest. Als er niemand te vinden is om deze tests te filmen zal ik me opwerpen, maar bij gebrek aan panelleden mogen ze ook bellen.

Edah, Aldi, AH, Super de Boer
Leuk blog!! je weet hoe dat gaat, voor je het weet zit je een half uur een blog van een wildvreemde te lezen :)
BeantwoordenVerwijderenLeuk stukje Rein. En ik vond het erg gezellig! Groeten!
BeantwoordenVerwijderenJan (die met de chocolademousse op zijn bek....)
I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
BeantwoordenVerwijderen»
Hey what a great site keep up the work its excellent.
BeantwoordenVerwijderen»